Lezzetli Smoothieler İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Lezzetli Smoothieler

Günümüzün sağlıklı beslenme trendleri içerisinde smoothieler önemli bir yere sahip. Birçok sıvı veya katı ürünün karıştırılarak bir araya getirilmesi ile hazırlanan smoothie türleri oldukça besleyici ve vitamin yönünden zengin olmasıyla öne çıkıyor. Smoothieler kimi zaman tek başına diyetinizin ana öğünü veya kimi zaman kendinize ayırdığınız zamanı daha da keyiflendirmek için lezzetli bir ödül olabiliyor. Peki lezzetli smoothieler için püf noktalar nelerdir? Smoothie konusunda bilinmesi gereken önemli detaylar nelerdir? Birlikte inceleyelim.

 

Pürüzsüz Smoothieler için Kaliteli Blenderlar Gerekir

Doğası gereği lezzetli smoothielar birçok doğal ürün içerir. Taze sebzeler, donmuş meyveler, kuru yemişler, içecek, buz gibi farklı formda ürünler birbirine iyi karışmalı ve içimin kaliteli olabilmesi için pürüzsüz bir kıvam almalıdır. Bu noktada smoothienizi hazırladığınız blenderın kalitesi devreye girer. Blenderınızın motoru güçlü olmalı, bıçakları birçok farklı formdaki ürünü rahatlıkla parçalayabilecek ve pürüzsüz hale getirecek yapıda olmalıdır.

 

Donmuş Meyvelerin Farklı

Dalından yeni koparılmış bir meyvenin veya sebzenin hakkı taze olarak yenmesidir ancak konumuz smoothie olunca meyve sebzelerin en taze hallerini dondurarak kullanmak oldukça pratik ve katma değerli bir çözüm. Özellikle dondurulmuş meyveler yaz aylarında smoothielerinizin ferahlatıcı etkisini artıracak hem de kremamsı bir form elde etmenizi sağlayacak.

Ancak donmuş meyvelerden iyi bir smoothie yapmak için blenderınız buna uygun olmalı. Smoothielerinizi kremamsı bir dokuya getirebilecek blenderlara “power blender” denir. Normal güçte çalışan blenderlar donuk meyveyi ve buzu püre haline getiremez. Süper güçlü power blenderlar bu işlemler için üretilmiştir ve bu iş için en uygun blenderlardır.

 

Lezzetli Smoothieler İçin Doğru Dengeyi Yakalamak

Eğer bir smoothie severseniz denge sizin için önemli bir unsur olacaktır. Tüm doğal ürünler elbet birbiriyle karışabilir ancak doğru oran ve miktarları belirlemek gerekir. Oldukça şekerli bir meyveden çok miktarda kullanırsanız çok şekerli veya pürüzsüz kıvama gelmesi oldukça zor olan yeşil yapraklı sebzeleri çok kullanırsanız kötü sonuçlar elde edebilirsiniz. En iyisi porsiyon miktarlarını belirlemek ve bu miktarların dışına çıkmamaktır.

 

Aşamaları İyi Belirleyin

Lezzetli bir smoothie hazırlamanın en önemli noktalarından biri aşamalı karıştırma yapmaktır. Tüm ürünleri bir arada attığınız bir versiyon ile aşamalandırdığınız versiyonu karşılaştırın. Özellikle ilk olarak sıvılar ve yapraklı ürünler ardından etli meyveler ve tahılları karıştırırsanız çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

 

Lezzetli Smoothieler İçin Sulu Meyve Sebzeler Kullanın

Smoothie hazırlarken sıvı içecekler kullanabiliyoruz. Ancak bir meyvenin kendi suyu kadar lezzetlisi yoktur. Bu nedenle özellikle meyveli smoothielerinize bol su ihtiva eden meyveleri tercih etmekten çekinmeyin. Bol sulu bir karpuz veya şeftali lezzet şölenini üst noktalara taşıyabilir.

 

Smoothienizi İçecek ve İçecek Ürünleri ile Zenginleştirin

Smoothielerde içecek kullanımı oldukça yaygın. Özellikle birçok meyve barındıran smoothie çeşidi yapılırken içecek hem aroma hem de kıvam verici olarak kullanılabilir. Ancak içeceğe alternatif olarak yoğurt da devreye girebilir. Son yıllarda ABD’de oldukça fazla tüketilen kremamsı ve yüksek protein içeren yoğurt çeşitleri smoothienizi oldukça lezzetlendirecek ve farklı bir doku katacaktır.

 

 

Sağlıklı tarifler için tarif sayfamızı inceleyin.

Daha farklı yazılarımızı görmek için buraya tıklayarak ulaşabiirsiniz.

Defya Ailesi Youtube kanalını takip ederek sağlıklı yaşam ürünlerimizi ve reçete videolarımızı izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: defya
Ocak 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR