Pancar Suyu Nasıl Yapılır? Nerelerde Kullanılır?

Pancar Suyu

 

Adeta bir süper gıda olan pancar suyu faydaları ve pratik tarifleriyle kışın gözdesi olmaya aday. Kırmızı, canlı rengi, hafif doğal şekerli lezzeti ve antioksidan yönünden zengin içeriği ile siz de öğünlerinize pancar suyunu dahil etmelisiniz. Hatta bu özel içeceğin kan akışını iyileştirmekten kan basıncını düşürmeye kadar birçok özel faydası olduğu düşünülüyor. Siz de pancar suyu nasıl yapılır, nerelerde kullanılır ve pancar suyu faydaları nelerdir merak ediyorsanız yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

  • Sizlerle ilk olarak pancar suyu yapımında kullanabileceğiniz pratik yardımcıları tanıştıracağız. Defya ürün gamında bulunan birbirinden kullanışlı cihazlarla en leziz sebze sularını hazırlayabilirsiniz.
  • Ardından pancar suyu nasıl yapılır tüm detaylarıyla paylaşacağız. Siz de besleyici özelliğini daha uzun süre koruyan pancar suyunu mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. 
  • Pancar suyu faydalarına da değinerek size bu nefis kök sebzeyi daha çok tüketmek için nedenler vereceğiz. 
  • Pancar suyu kalorisini açıklayacağız. Bir bardak içeceğin ortalama kalori değerini yazımız vasıtasıyla öğrenebilirsiniz. 
  • Son olarak kışlık pancar suyu yapmanın özel tüyolarını vereceğiz. Hatta kışlık tariflerin dayanıklılık sırrını da sizlere sunacağız. Ancak ideal olan sebze sularını kısa sürede tüketmek, hatırlatmalıyız. Taze tüketerek pancar suyu faydalarından maksimum oranda yararlanabilirsiniz. Eğer uzun süreli tüketim için alternatif arıyorsanız mayalanan seçeneklere yönelebilirsiniz. 
  •  

     

    Pancar Suyu Yapmayı Kolaylaştıracak Defya Ürünleri

    Tam kıvamında, ideal lezzet ve besleyicilikte pancar suyu tarifi yapmak için size yardımcı olacak ürünlerimiz: 

  • Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı, sizlerle aşağıda paylaştığımız videoda kullandığımız mükemmel bir yardımcı. Yavaş sıkma özelliği sayesinde besinlerin enzimlerini ve vitaminlerini koruyor. Daha sağlıklı sebze suları hazırlamaya imkan veriyor. Ayrıca posayı ayırarak daha sonra kullanabilmeniz için çıkış kısmından dışarı veriyor. Böylelikle pancarların hiçbir kısmı heba olmuyor. Buna ek olarak kereviz gibi lifli sebzeleri kesmek için çift bıçaklı doğrayıcı ile donatılıyor. Güçlü motoru, 3 aşamalı devir düşürme sistemi ile 48 saate kadar besleyiciliğini koruyan nefis sular hazırlanıyor. Pancar suyu faydalarını onunla çok daha uzun süre sunabiliyor. 
  • Greenstar Elite Soğuk Sıkım Katı Meyve ve Sebze Sıkacağı, piyasada bulabileceğiniz en donanımlı sıkacak! Sebzelerin enzimlerini saatlerce koruyor. Ara vermeden, parça değiştirmeden, art arda farklı sebze ve meyveleri sıkarak zaman kazandırıyor. Üstelik onunla bebek mamaları, kabuklu yemiş ezmeleri, sorbeler ve meyve suları hazırlama imkanınız var. Dilerseniz buğday çimi ve çağ iğnesi dahi sıkabilirsiniz! Hatta ürün yorumları da verdiğimiz bilgileri destekliyor, kullananların yorumlarının ana fikri aynı, “Alacak olanlara tavsiye ediyorum, parasını hak ediyor.”
  • Solostar Soğuk Sıkım Katı Meyve, Sebze ve Çimen Sıkacağı, boyundan beklenmeyecek üstün özellikleriyle az yer kaplayarak çok iş başarıyor. Birçok farklı aksesuar bulunduran ürün, çimen gibi küçük bitkilerin yanı sıra sebze ve meyveleri de sıkabiliyor. Üstelik 47 RPM gibi düşük hızda sıkım gerçekleştirerek ısı oluşumunu engelliyor. Oksidasyonun önüne geçiyor ve daha sağlıklı sebze suları hazırlıyor. 
  • Pancar suyu nasıl yapılır şimdi öğrenebilir, Defya’nın fonksiyonel yardımcılarıyla en besleyici içecekleri servis edebilirsiniz. Pancar suyu faydaları ile mutfağınızda daha çok yer etmeye aday, siz de işlerinizi kolaylaştıran ürünlerle mutfağınızda besleyici sebzelere yer açabilirsiniz!

     

     

    Pancar Suyu Nasıl Yapılır? 

    Kırmızı pancar suyu yapmanın birçok farklı yolu var. Tek başına pancarın suyunu sıkıp içecek olarak tüketebilirsiniz. Ancak tat dengesi sunan bir tarif istiyorsanız başka malzemelere de ihtiyacınız var. En leziz pancar suyu nasıl yapılır merak ediyorsanız biraz kereviz sapı, mor havuç ve limon da kullanmalısınız. Üstelik bu sayede pancar suyu faydalarını da artırmanız mümkün. 

    1 kilogram pancar, 700 gram kadar mor havuç, 185 gram kereviz sapı ve 260 gram limon kullanmanız yeterli. Dilerseniz karışımı 4-5 gram kadar taze zencefil ve zerdeçalla çok daha besleyici hale getirebilirsiniz. Elbette zerdeçal kullandığınızda, biyoyararlılığı artırmak için içine bir tutam karabiber serpmeyi de unutmamalısınız. 

    Gelelim pancar suyu tarifi detaylarına. Öncelikle tüm sebzeleri organik seçmelisiniz. Eğer mümkün değilse, iyice temizlemeye ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Sebzeleri 15 dakika kadar karbonatlı suda bekletmeyi, iyice durulamayı ve soyarak kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Kabuklarını soyduğunuz sebzeleri, doğrayıcı ile dilimlemelisiniz. Ardından tek tek hazneye yerleştirerek, soğuk sıkım sıkacaklar ile sıkabilirsiniz. Bu sayede oksidasyonu azaltarak besin değerini koruyabilirsiniz. Sebzeleri tek tek cihazın içine atarak suyunun sıkılmasını sağlamalısınız. Elde ettiğiniz homojen karışımda hafif tatlı, hafif ekşi tat almanız mümkün. Tam bir lezzet şöleni oluşturan özel pancar suyu tarifinin bir de posa çıktısı bulunuyor. Makineden çıkan sebze posalarını kraker yaparak değerlendirebilirsiniz. 

    Pancar Suyunun Faydaları Nelerdir?

    Pancar suyu faydalarını incelemek için öncelikle bu kök sebzenin besin değerlerine hakim olmak gerekiyor. Pancar içeriğinde nitrat, potasyum, C vitamini, lif, folat ve antioksidan bileşenler bulunduruyor. Özellikle çiğ kırmızı pancar suyu içmek veya sebze yemek, yüksek oranda nitrat almaya yardımcı oluyor. Bu madde, kan akışını hızlandırıyor ve kan basıncının düşmesine destek veriyor. Bağışıklık fonksiyonlarının güçlenmesine katkı sunuyor. 

    Bunun yanında, pancar suyu faydaları arasında nörolojik etkiler de sayılıyor. Sebzenin tüketimi beyin sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Oksidatif stresle savaşan betalain ve betain adlı içerikler karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Hem kalp hem de beyin ve karaciğer için faydaları saymakla bitmeyen pancarlar, damarlarda oksijen taşınmasını kolaylaştırıyor. 

    Son olarak, spordan 1.5 saat kadar önce kırmızı pancar suyu tüketen kişilerin egzersiz performansları artıyor. Kas ağrılarında hafifleme hissediliyor. Öyle ki 6 gün boyunca pancar suyu tarifi yapan ve tüketen kişilerin yoğun egzersiz programlarına daha dayanıklı olduğu kayıtlara geçiyor. 

     

    Pancar Suyu Kaç Kaloridir?

    Bir kase çiğ pancar ortalama 58 kalori içeriyor. Ayrıca bir porsiyonda 13 gram karbonhidrat bulunuyor. Pancar suyu tarifi genellikle başka bileşenler de içerdiği için 100 mililitre pancar suyunda 44 - 50 kcal olduğu kayıtlara geçiyor. Diğer bir deyişle bir bardak ( yani 200 mililitre) ortalama 100 kaloriye denk geliyor. Ayrıca bir bardak kadar kırmızı pancar suyu tarifi tüketen kişiler 25 gram kadar karbonhidrat almış oluyor. 

     

    Kışlık Pancar Suyu Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

     

    Uzun süre dayanacak kışlık pancar yapmak isterseniz pancar kvass veya turşu yapmayı deneyebilirsiniz. Zira ürünün uzun süre dayanması için tuzlu ve zaman zaman sirkeli karışım ile salamura edilmesi gerekiyor. Hızla fermente olan kışlık sebze suyu, tek başına uzun süre dayanamıyor. Şekerli içeriği nedeniyle yoğunlaşarak yapışkan bir form kazanıyor. Bu nedenle mayalanma sürecini kontrol altında tutacağınız kışlık pancar tariflerini tercih edebilirsiniz. 

    Söz konusu kırmızı pancar suyu olduğunda ise kısa sürede tüketmek üzere hazırlık yapmalısınız. Eğer sebze sularının birkaç gün besleyiciliğini korumasını arzu ederseniz, yavaş sıkım teknolojisi bulunduran katı sebze/meyve sıkacağı aletlerinden edinebilirsiniz. Ayrıca evde pancar suyu tarifi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken küçük noktalar var. Örneğin, karışıma biraz su eklemeyi düşünüyorsanız kesinlikle musluk suyu kullanmamalısınız. Zira kök sebzenin klor ile teması tadını bozabiliyor. Bu nedenle klor arındıran aktif karbon içeren su arıtıcı ürünlerini tercih edebilirsiniz. Arıtılmış su ile karışımı seyrelterek lezzetini yumuşatabilirsiniz. Diğer taraftan, hava sıcak ise pancarlar daha hızlı mayalanmaya başlayacağı için mutlaka sıkılmış sebze suyunu buzdolabında muhafaza etmelisiniz.  

     

     

    Etiketler: Defya
    Aralık 19, 2022
    Listeye dön
    cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR