Sağlıklı Tatlı Alternatifleri: Şekersiz Lezzetler

Sağlıklı Tatlı Alternatifleri: Şekersiz Lezzetler

Sağlıklı tatlı alternatifleri, tatlı krizlerini bastırmak ve sağlığına zarar vermeden hayata tat katmak isteyenler için harika bir seçenek. Rafine şeker yerine doğal tatlandırıcılar veya meyveler kullanarak, kan şekerini dengede tutabilir ve kalori alımını kontrol altına alabilirsiniz.. Bu tarifler aynı zamanda vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin malzemeler içeriyor. İşte yazımızda bulabileceğiniz başlıklar: 

  • Şekersiz tatlılar yapmaya yardımcı Defya ürünleri yazımızda. 
  • Defya mutfağından tatlı alternatifleri… Sağlıklı tatlı alternatifleri arayanların lezzetli ve doyurucu bir seçim yapmasına yardımcı. Bu lezzetli seçenekler sayesinde tatlı ihtiyacınızı karşılarken sağlığınıza özen gösterebilirsiniz.

Şekerin zararları nelerdir daha detaylı bilgi almak için diğer blog yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Şekersiz Tatlılar Yapmaya Yardımcı Defya Ürünleri

Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinme ve şekersiz tatlılar hazırlama konusunda, Defya'nın mutfaktaki ürünleri size yardımcı. Vücudu şekerin zararlarından uzaklaştırmak için doğal sebze ve meyve tüketimine yönelmeyi de aklınızda tutabilirsiniz. İşte şekersiz tatlılar yapmaya yardımcı ürünlerimiz: 

  • Meyve ve Sebze Kurutma Makinesi Modelleri: Tribest Sedona kurutma cihazları, gıdaların değerli vitamin ve minerallerini koruyarak kurutulmasına yardımcı olur. Kurutulmuş meyve ve sebzeler sayesinde sağlıklı atıştırmalıklara kolayca ulaşabilirsiniz. Bu makineler, pişirme veya aşırı ısınma olmadan nemini kaybeden meyve ve sebzelerin tadını dört mevsim boyunca korumanıza yardımcı olur. Isıda tam kontrol vadeden cihazlar, geniş iç hacimleri ile birçok farklı meyve ve sebzeyi bir arada kurutmaya destek verir. Kuru meyveler şekersiz tatlıları tatlandırmak için de kullanılabilir. 
  • Blender Çeşitleri: Defya ailesi, şık tasarımlarıyla evlerinize dünyanın en güçlü blender modellerini getirir. Blendtec ürünleri güçlü motorları ve keskin bıçaklarıyla mutfağınızda işleri hızlandırır. Bu karıştırıcılar sayesinde homojen smoothieler hazırlamak daha kolay hale gelir. Şekersiz tatlılar yapmaya yardımcı olan blenderlar ile pürüzsüz karışımlar evlerinizde hazırlanabilir. 
  • Dondurma makinesi Yonanas, şekersiz tatlılar hazırlamayı pratikleştirir. Çocuklarına şeker içermeyen tatlı alternatifleri sunmayı hedefleyen girişimci bir annenin icadı olan cihaz, meyvelerden sorbeler yapar. Çeşitli donmuş meyveler kullanılarak yapılan tatlı alternatifleri, meyvelere süper kremamsı, pürüzsüz ve lezzetli bir tat verir. Üstelik şekersiz alternatif tatlıları hazırlamak için sadece dondurulmuş muz kullanmak zorunda değilsiniz. Mevsiminde olgunlaşmış herhangi bir meyveden kendi özel sorbe, şekersiz tatlı ve dondurma tariflerinizi yaratabilirsiniz. 
  • Meyve ve Sebze Sıkma Makineleri ile artık evde taze sıkılmış meyve suyunun tadını çıkarmak için profesyonel yardımcılarınız var. Yatay modellerle, en lifli sebzelerin bile suyunu çıkarabilirsiniz. Dikey seçeneklerle katı meyveleri kolaylıkla juice haline getirebilirsiniz. Defya ailesinin pratik modelleri aynı zamanda ezme ve püre yapımında da uzmanlaşmıştır. Siz de şekersiz tatlılar hazırlamak için kuruyemişleri püre yapan, meyve ve sebzelerin suyunu çıkaran yardımcıları hemen keşfedin ve iyi yaşama katkıda bulunun!
 

Şekersiz Tatlı Alternatifleri 

Şeker içermeyen tatlı alternatifleri Defya mutfağında hazırlanıyor. Hafif bir ara öğün, leziz bir atıştırmalık vadeden kan şekeri dostu rafine şekersiz tariflerimizi siz de mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. İşte nefis rafine şekersiz tatlı alternatifler: 

  • Çilekli Şekersiz Şekerleme: Ceyda Artun ile Defya mutfağında, tatlı krizleri sırasında suçluluk hissetmeden keyifle tüketebileceğiniz, çilekli şekersiz şekerlemeyi hazırladık. Bu lezzetli tarif için Defya’nın üstün mutfak ekipmanlarını kullanabilirsiniz. İlk adımda çilekleri iyice yıkayın, saplarını çıkarın ve ince dilimler halinde keserek kurutucu örtüsü üzerine dizin. Ardından bu çilek dilimlerini 55°C sıcaklıkta 8 saat boyunca kurutun. Kuruyan çilek dilimlerini toz haline getirin ve elenmiş çilek tozu elde edin. Pancar suyu yapmak için pancarları sıkın. Sonra, çilek tozu, pancar suyu, hurma püresi, limon suyu ve bir çimdik tuzu blend etmek üzere hazneye koyun. Malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Oluşan kremayı krema sıkma  torbasına aktarın ve kurutucu tepsi örtüsü üzerine ince uzun şeritler halinde sıkın. Ardından 55°C sıcaklıkta 12 saat boyunca kurutun.Kuruma sürecinin sonunda şeritleri istediğiniz şekillere getirin ve buzdolabında soğutun.Soğuduktan sonra çilekli şekersiz şekerlemelerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 
  • Rafine Şeker İçermeyen Jelibon: Ceyda Artun ve Defya mutfağından çıkan jelibon tatlı alternatifleri arasında favoriniz olmaya aday. Rafine şekersiz ve temiz içerikli bu lezzetleri hazırlamak için Ceyda Artun, blender ve juicer ürünlerimizden yardım alıyor. Şekersiz tatlı için ilk olarak yaban mersini ve elmaları sıkın. Posalarını başka tariflerde kullanmak üzere ayırın. Elde ettiğiniz meyve suyuna limon suyunu ekleyin. Ardından agaveyi ekleyip karışımı karıştırın. Daha sonra karışıma agar agar ekleyin ve kıvam almasını sağlayın. Agave hızla katılaşabilir, bu nedenle karışımı hala sıcakken kalıplara dökmelisiniz. Aynı işlemleri hindistan cevizi katmanı için de uygulayın ve yaban mersinli karışımı döktüğünüz kabın diğer yarısını da doldurun. 1 saat boyunca dondurucuda veya birkaç saat buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra dilimlere ayırarak istediğiniz boyutlarda servis edebilirsiniz.
  • Pişmeyen Leziz Browni: Beslenme Koçu Çılga Turan, hazırlarken pişirme gerektirmeyen, rafine şeker içermeyen ve vegan bir brownie tarifi sunuyor. Bu lezzetli brownieyi yapmak için önce kuru malzemeleri karıştırmalısınız. Fındık unu, hindistan cevizi unu, kakao tozu, tarçın, kakao nibleri ve kuru dut karıştıktan sonra sıra ıslak malzemelerde. Islak malzemeler Twister Hazne'de karıştırılır ve ardından kuru malzemelerle birleştirilir. Eğer karışım çok katıysa biraz daha şekersiz bitkisel içecek ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Daha sonra kakao nibleri eklemeli ve karışımı dondurma kaşığı yardımıyla kurutucuya dökmelisiniz. Brownieleri  belirtilen sıcaklıklarda kurutmanız yeterli. Kurutucu düşük ısıda nem alma görevi gördüğü için şekersiz tatlılar “raw” özelliğini kesinlikle kaybetmiyor. Hindistan cevizi kreması yapmak için, hindistan cevizi kreması ve diğer malzemeleri blenderda  karıştırmalısınız. Sonrasında buzdolabında bekletmeyi unutmayın… Servis öncesinde brownielerin üzerine kremayı dökebilir ve kakao nibleri ile tabağı zenginleştirebilirsiniz. 
 
  • Meyve Sorbeleri: Tatlı alternatifleri ve şekersiz tatlılar denince meyveden yapılan dondurmaları anmadan olmaz. Evinizde yonanas varsa olgun muzları ve diğer meyveleri makineden geçirerek nefis sorbeler yapabilirsiniz. İşte o tariflerden biri: Rafine Şekersiz Muz ve Karadutlu Dondurma

Rafine şeker bulundurmadan tatlı keyfinize eşlik edecek çeşit çeşit lezzet Defya reçeteleri arasında. Ünlü şefler tarafından hazırlanan, iyi yaşam odağında çeşitlendirilen tariflerimize katkı sağlamak için siz de denerken yaptığınız değişiklikleri sosyal medya üzerinden bizlere yazabilirsiniz. Defya Ailesi sosyal medya hesaplarımızla yorum veya mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz. 

Tatlıların yanında nefis bir içecek olsun diye düşünüyorsanız yalnız değilsiniz. Ferahlatıcı Şekersiz İçecekler için blog yazımız sizinle! Şeker içermeyen ancak lezzetten ödün vermeyen içecekler ile siz de sofranızı taçlandırabilirsiniz.
Etiketler: defya
Ekim 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR