Sevgililer Günü için Sağlıklı Yemekler

Sevgililer Günü
Sevgililer gününde romantik ve sağlıklı bir yemek hazırlamak mümkün! Romantizmin ve aşkın günü 14 Şubat için sağlıklı yemekler arıyorsanız Defya tariflerinden yararlanabilirsiniz. Sofrayı dolduracak çorbadan salataya, mezelerden ana yemeklere tatlıya kadar sağlıklı birçok yemek tarifi yazımızda. Üstelik tarifleri çok daha pratik kılacak profesyonel yardımcıları da Defya’da. Yazımızda, 
  • Sevgililer günü için sağlıklı yemekler hazırlarken size yardımcı olacak Defya ürünlerini bulabilirsiniz. 
  • Sevgililer Günü için sağlıklı menümüz sizlerle. Üstelik menümüz sevgililer günü için vegan yemeklerle de dolu! 
    • Bezelye çorbası 
    • Turp salatası 
    • Vegan sebzeli lazanya 
    • Avokadolu humus
    • Şekersiz vegan brownie 

 

Sevgililer Günü için Sağlıklı Yemeklerde Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

  • Blendtec Professional 800 Blender ile haşlanmış sebzelerden çorbalar hazırlamak şimdi çok daha pratik. Bezelye çorbası yaparken sizlere yardımcı olacak Blendtec 800, endüstriyel güçte. Güçlü ve yenilikçi harmanlama tekniklerinden yararlanıyor. Üstelik 6 farklı programı bulunuyor. (Sulu hamur, Kokteyl, Smoothie, Dondurma, Meyve Suyu ve Sıcak Çorba) Ayrıca darbe modu ve 11 aşamalı hız ayarı ile mutfakların gözdesi olmaya aday. Onunla tek tuşla dondurma, çorba, sos ve ezme hazırlayabilirsiniz. 
  • Lurch Yaprak ve Sebze Doğrayıcısı Catto ile farklı sebzelerden lazanya yapabilirsiniz. Sebzeleri yaprak şeklinde, kesintisiz olarak kesebilen Catto, 10.5 cm genişliğinde şeritler oluşturuyor. Yufka gibi kullanabileceğiniz şeritleri sararak sebze ruloları, börekler, suşiler yapabilirsiniz. Bıçakları son derece keskin olan doğrayıcı BPA’sız plastik ve paslanmaz çelikten imal ediliyor.  
  • Lurch Spiral Sebze Doğrayıcı ile eğlenceli tabaklar elde edebilirsiniz. Spagetti veya kurdele şeklinde keseceğiniz sebzelerle yaratıcı sevgililer günü tabakları hazırlayabilirsiniz. Aşırı keskin bıçakları ile doğramayı pratikleştiren ürün, uzun şeritler, kurdeleler yapmayı kolaylaştırıyor. Üstelik bulaşık makinesinde yıkanarak temizlenmesi de büyük avantaj! 

 

 

Sevgililer Günü için Sağlıklı Menü 

Sizler için sevgililer günü için sağlıklı yemekler içeren bir menü hazırladık. Üstelik menümüzdeki birçok ürün vegan ve glütensiz özellik de taşıyor. Dilerseniz tüm menüyü kendinizce revize edebilirsiniz. Bunun yanında tariflerimizdeki yemeklerle spesiyal menünüzü daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. İşte sevgililer günü için seçtiğimiz besleyici ve pratik yemekler: 

Bezelye çorbası

Ceyda Artun’un Defya mutfağında hazırladığı bu özel tarif, besleyici ve leziz. Bezelye, çeşit çeşit yeşillik, soya içeceği, sarımsak, soğan, sebze suyu, baharatlar ve hindistan cevizi yağı ile tarifi hazırlamaya geçebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile soğanı pembeleşene kadar soteledikten sonra sarımsakları pişirmeniz gerekiyor. Sonrasında sebze suyu ile karışımı kaynamaya bırakmalısınız. Bezelyeleri de ekleyerek 5 dakika kadar pişirdikten sonra soğuk sebze suyu, soya içeceği ve yeşillikleri eklemeniz yeterli. Blend ettiğiniz karışımı dinlendirdikten sonra baharatlarla beraber servis edebilirsiniz. Sevgililer günü sofranızı renklendirecek bu özel tarif, sevdiklerinizin kalbine giden yolu size sonuna kadar açacak. :) 



Turp salatası

Çiğ beslenenlerin de severek tüketebileceği, içinde pişmiş ürün bulundurmayan bu tarif sevgililer günü sofrasına sağlık ve renk katmak için görev başında! Görüntüsüyle iştah açan turp salatasını yaparken spiral doğrayıcı işleri kolaylaştırıyor. Sevgili Ceyda Artun ile hazırladığımız salatada kurdele şeklinde kestiğimiz turplar ve spagetti formda elmalar yer alıyor. Ayrıca tambur rende ile ceviz hazırlayarak salatayı çok daha besleyici hale getirebilirsiniz. Tarifin sırrı ise sebzelerin kısa bir süre sirkede beklemesi. Şimdiden afiyet olsun. 


Vegan sebzeli lazanya 

Beril Oymak’ın Defya için hazırladığı vegan sebzeli lazanya damak çatlatıyor. Patatesleri adeta lazanya yaprağı gibi kullanabilmeniz için tek ihtiyacınız olan ise Catto doğrayıcı. Sizin için sebzeyi incecik yapraklar halinde kesen ürün sayesinde farklı sebzelerden lazanya yapabilirsiniz. Üstelik mantardan yapacağınız bolonez sos ve badem içeceği ile pişireceğiniz beşamel de tarife lezzet katıyor. Tarifi hazırlamak için soğan, sarımsak, kereviz, havuç, mantar ve domatesleri robottan geçirmelisiniz. Ardından zeytinyağında pişirerek bolonez sos elde edebilirsiniz. Diğer tarafta badem içeceğine karanfil, defne yaprağı ve sarımsak ekleyerek ısıtmayı unutmayın. Pirinç ununu yağda hafifçe kavurarak üzerine içecek ekleyebilir, kıvamı koyulaşınca muskat, limon suyu ve karabiber ilave ederek vegan beşamel oluşturabilirsiniz. Son aşama ise tüm malzemelerin birleşmesi… Biraz yağladığınız fırın kabına beşamel sosu incecik sürmelisiniz. Patates lazanyaları dizerek sırayla beşamel ve bolonez koymanız yeterli. 3 kez yapacağınız serme işlemi sonrası lazanyanın üstüne biraz daha beşamel ve kekik ilave edebilirsiniz. 180 derece fırında 50 dakikada lazanyanız hazır. Tarifin ölçülerini ve detaylarını tarif sayfamızda bulabilirsiniz. Sevgililer Günü için vegan yemekler arayanlar, kesinlikle bu reçeteyi denemeli! 

Avokadolu humus

Avokadonun tam mevsiminde humusa biraz daha lezzet katmak ister misiniz? Hem leziz hem de sağlıklı nefis avokadolu humus Ceyda Artun imzasıyla Defya mutfağında. Siz de 14 Şubat için sağlıklı yemekler hazırlarken sofranıza bu özel mezeyi davet etmeyi unutmayın. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Haşlanmış nohut, tahin, avokado, kişniş, zeytinyağı, lime suyu, limon suyu, elma sirkesi, tuz, sarımsak tozu ve nohut suyunu blender ile çekerek dakikalar için avokadolu humus hazırlayabilirsiniz. Sevgililer günü için sağlıklı, vegan ve hafif bir lezzet arayanlar bu tarifi deneyebilir. 

 

Şekersiz vegan brownie

Raw, şekersiz, glütensiz ve vegan bir brownie ile sevgililer gününe tat katalım mı? Eğer yanıtınız evet ise şeker yerine dut kullanmaya hazır olun! Tarifimiz Defya’ya özel… Beslenme koşu Çılga Turan imzasını taşıyor. Fındık unu, hindistan cevizi unu, kakao tozu, tarçın, kakao nibi, kuru dut, şekersiz soya içecek, vanilya özü, tahin, muz, hindistan cevizi kreması, vanilya özü, agave şurubu ile tarifi hızla yapabilirsiniz. Hazırlamak için fındık ve dutu blend ederek başlayın. Ardından kuru malzemeleri bir kasede birleştirmelisiniz. Islak malzemeleri ise hazneye alarak kuru malzemelere eklemeniz yeterli. Bir spatula ile iyice karıştırdıktan sonra kurutucu yardımıyla tarifin son aşamasına geçebilirsiniz. 63 derecede 3 saat kurutmanız yeterli. Üzerine hindistan cevizi kreması ekleyerek servis edebilirsiniz. 


Sevgililer Günü’nde hem lezzetli hem de sağlıklı bir menü hazırlamak için dikkat etmeniz gerekenleri yeniden hatırlatabiliriz. Öncelikle konuğunuzun beslenme alışkanlıklarına uygun tarifler bulmalısınız. Vegan, glütensiz, şekersiz, raw veya ketojenik birçok reçete için Defya’nın tarif sayfalarını incelemeniz yeterli. Ayrıca bitkisel içecekleri evde kendiniz kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Marketten alacağınız ürünlerin ise katkısız, koruyucusuz ve renklendiricisiz olmasına özen göstermelisiniz. Bunun için etiket okumayı ihmal etmemeli ve bildiğiniz markalara yönelmelisiniz. 


Etiketler: Defya
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR