Soğuk Algınlığı ve Grip Döneminde İçilebilecek En İyi 10 İçecek

Soğuk Algınlığı ve Grip

Soğuk algınlığı belirtileri baş gösterdiğinde sıvı takviyesi ekstra önem kazanıyor. Özellikle ateş varsa, terleme ile vücut su kaybedeceğinden yeterli su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Elbette su içmek oldukça faydalı ancak yeterli sıvı alımını kolaylaştıracak diğer içeceklere de başvurabilirsiniz. Diğer bir deyişle, vücudun işlevlerini yerine getirmek için ihtiyacınız olan suyu farklı içeceklerle alabilirsiniz. Peki bu içecekler neler? Grip için ne içilmeli biliyor musunuz? Grip döneminde içilebilecek 10 içeceği tanıtacağımız yazıda sizlere:

  • Soğuk algınlığı ve grip dönemini atlatmaya yardımcı olacak Defya ürünlerini sunacağız. Grip için ne içilmeli öğrenmeden önce bu içecekleri kolaylıkla hazırlamanıza yardımcı olacak ürünlerimizi yakından tanıyabilirsiniz. 
  • Ardından hastalık döneminde içilebilecek en iyi 10 içeceği sıralayacağız. Grip için ne içilmeli yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

 

Soğuk Algınlığı ve Grip Dönemini Atlatmaya Yardımcı Olacak Defya Ürünleri

Grip için ne içilmeli listemizle sizlere reçeteler sunacağız. Ek olarak bu tarifleri çok daha kısa sürede hazırlamak için yardımcılarımız da sizlerle. Gribe iyi gelen şeyleri mutfağınızda hazırlarken siz de çeşit çeşit Defya ürününün pratiklik sağlayan özelliklerinden faydalanabilirsiniz.  

 
  • British Berkefeld 8.5 Lt. Portatif Su Arıtma Cihazı – 4 Filtre ile çalışabiliyor. Damacana kullanmaya son veren ürün, elektrik olmayan yerlerde bile kullanılıyor. Tek yapmanız gereken içine su koymak ve yer çekimi kuvveti ile arıtılmasını beklemek. Parazit ve partikülleri %99.99 oranında temizliyor. Toksik kurşunu ise %99.5 düzeyinde arındırıyor. Ayrıca su arıtıcı filtrelerde yer alan aktif karbon kloru filtreliyor. Florür filtrelemek için ayrı filtreler ekleyebilirsiniz. Grip için ne içilmesi sorusunun ilk yanıtı olan temiz içme suyu için her yerde arıtıcılarımızdan yararlanabilirsiniz. 
  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı ile besleyici meyve ve sebze suları hazırlayabilirsiniz. Gribe iyi gelen şeylerin başında bulunan meyve ve sebzelerin en pratik tüketilebilecek hali sular… Besleyici meyve ve sebze sularının besin değerini ortaya çıkaran özel çift dişli öğütücü mekanizma Greenstar’da. Üstelik ara vermeden, parça değiştirmeniz gerekmeden farklı ürünler için hızla kullanabilirsiniz. 
  • Tribest Sedona Classic 47 Lt Meyve Ve Sebze Kurutma Makinesi ise kurutacağınız narenciyeler ile nefis bitki çayları hazırlamanızı kolaylaştırıyor. 9 tepsi bulunduran ve aynı anda birçok sebze meyveyi kurutmaya yardım eden makine, ısı değerini ayarlayarak besin değerlerini muhafaza ediyor. Kullanımı son derece basit olan makine ise siz de evinizde sağlıklı kurular yapabilir ve gribe iyi gelen içecekler hazırlayabilirsiniz. 

 

 

Soğuk Algınlığı ve Grip Dönemini Atlatmaya Yardımcı Olacak Defya Ürünleri

Grip için ne içilmeli merak ediyorsanız hem soğuk hem de sıcak içecekleri tercih edebileceğinizi aklınızda tutabilirsiniz. Ancak boğazı tahriş etmemek için çok sıcak veya çok soğuk içecek tüketmekten kaçınmalısınız. Daha ılık içecekler tüketerek boğazınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Üstelik bu yolla yeterli sıvı alarak vücudunuzun susuz kalmasına engel olmanız da mümkün. 

  1. Vücudun dışarıdan alınan virüslere karşı ilk kalkanı olan burun mukozasının rehidre olmasına yardımcı olan su, bedenin nemli kalmasına imkan tanıyor. Ancak içtiğiniz suyun temiz olduğundan emin olmalısınız. Bunun için su arıtıcı kullanabilirsiniz. Dilediğiniz her yere kolaylıkla götürebileceğiniz taşınabilir arıtıcılar sayesinde her yerde temiz içme suyuna kavuşabilirsiniz. Grip için ne içilmeli diye fazla düşünmeden temiz su ile temel su ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.   
  2. Zencefil Suyu gribe iyi gelen şeylerin başında yer alıyor. Yüksek antioksidan özelliği ile vücuttaki iltihabı önlemeye yardımcı olan zencefiller, faydasıyla hastalık sürecinin hafif geçmesine destek veriyor. Aromalı suyu, kaynayan su ve taze kök ile hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir cezveye su ve soyulmuş yumruyu almak, 10-15 dakika kadar kaynatmak. Sonrasında süzerek keyifle içebilirsiniz. Dilerseniz içine birkaç dilim limon da atmanız mümkün. 
  3. Kış meyveleri çayı için kuru meyve dilimlerine ihtiyacınız var. Kuruttuğunuz narenciyeleri, tarçın ve yeşil çay ile demleyerek sağlıklı çaylar yapabilirsiniz. C vitamini yönünden zengin olan meyveleri, antioksidan yeşil çay ile birleştirerek gribe iyi gelen bir içecek elde edebilirsiniz. Yapılan çalışmalar, yeşil çayın grip semptomlarının hafiflemesine destek verdiğini gösteriyor. Ancak siz yine de ideal ölçüyü geçmemeli, günde 2 fincandan fazla yeşil çay içmemelisiniz. 
          
  1. Yeşil sebze suyu, mineral, vitamin, antioksidan yönünden zengin bir öğün sunuyor. Detoks etkisi yaratan su, inflamasyonu azaltan sebze zengini içeriği ile hastalıklara meydan okuyor. Özellikle su içine brokoli, lahana ve ıspanak ekleyerek C vitamini alabilirsiniz. Dilerseniz içine biraz narenciye suyu ilave ederek gribe iyi gelen şeylerle içeriği biraz daha zenginleştirebilirsiniz. 
  2. Bitkisel altın içecek yaparak siz de grip için ne içilmeli sorusuna doğru yanıtlar verebilirsiniz. Ceyda Artun’un Defya mutfağında hazırladığı bol baharatlı içecekte bizleri badem içeceği karşılıyor. Zencefil, zerdeçal, karabiber ve tarçın ile tatlanan tarife sağlık katanlar arasında hindistan cevizi yağı da var. Üstelik tarifi blender aletinin çorba ayarında kolaylıkla yapabilir, ocak kullanmadan sıcak içeceğinizi servis edebilirsiniz. Grip için ne içilmeli sorusuna gönül rahatlığı ile altın içecek yanıtı verebilirsiniz. 
         
  1. Antioksidan kapasitesi bir hayli yüksek olan balkabağından çay yapabileceğinizi biliyor musunuz? Henüz çok bilinmese de grip için ne içilmeli sorusunun en besleyici yanıtlarından biri balkabağı çayı oluyor. Well-Being danışmanı ve şefi Pelin Bozkurt Bilgiç'in Defya için hazırladığı içecek tam bir gripsavar. Gribe iyi gelen şeyler ile dolu olan çatda adaçayı, biberiye, limon, balkabağı, portakal kabuğu ve taze zencefil mevcut. 
         
  1. Hindistan Cevizi, içeriğindeki antiviral ve antibakteriyel içeriklerle grip için ne içilmeli sorusunun yanıtı oluyor. Evde kolaylıkla yapılabilen içecek için cevizin içindeki beyaz kısmı rendeleyerek suda kaynatmanız yeterli. Kıvam alan içeceği tülbentten geçirerek pürüzsüz kıvama ulaştırabilirsiniz. Ancak içeceği 1-2 gün içinde tüketmeye özen göstermelisiniz. Raf ömrü kısa olan içecek çabuk bozulabileceğinden buzdolabında muhafaza etmek önemli. 
  2. Evdeki meyvelerden smoothie yapmaya ne dersiniz? Tarifimiz oldukça kolay… Tam bir grip düşmanı olan içeceği hazırlamak için evinizdeki meyveleri kullanabilirsiniz. Güzelce yıkadığınız ve yemek üzere temizlediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde blend etmeniz kafi. 50-60 saniye boyunca orta-yüksek hızda karıştırarak nefis meyve suları yapabilirsiniz. (Laf aramızda biz elma, kavun, üzüm, kivi, portakal, ananas ve çilek kullandık, yarım bardak kadar buz da smoothieye kıvam vermesi için yeterli.)
  3. Hafif aromalı, ferahlatıcı ve sağlıklı bir içecek istiyorsanız suyunuzu da aromalandırabilirsiniz. Suya biraz limon sıkarak, içine nane yaprakları ekleyerek bağışıklık sisteminize destek olabilirsiniz. C vitamini açısından zengin olan ve beyaz kan hücrelerini iyileştiren bu içeceği oda sıcaklığında tüketmeniz daha zinde hissetmeye yardım ediyor. 
  4. Özlem Saraç’ın özel tarifi olan pazılı limon kabuklu mercimek çorbası grip için ne içilmeli sorusunun tam karşılığı. İçerisindeki yeşil pazı yaprakları, soğan, sarımsak, kapya biber, kimyon, kakule, zeytinyağı ve yeşil mercimek ile sağlık vadeden bu nefis çorba için ocak kullanmanıza dahi gerek yok.
          

Etiketler: Defya
Ocak 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR