Tok Tutan Smoothie Tarifleri

Smoothie

Sadece bir bardak içecekle doymak, uzun saatler boyunca acıkmamak hayal mi? Tok tutan smoothie ile değil. Siz de tok tutan smoothie tarifleri ile spor veya diyet yaparken uzun süre tok hissetmenin keyfini sürebilirsiniz. Üstelik hayat kurtarıcı derecede pratik reçeteler sayesinde dakikalar içinde öğününüz hazır. Elbette bir smoothie tarifinin tokluk sağlaması için dikkat etmeniz gereken ipuçları da var. 

Yazımızda, 

  • Sağlıklı smoothieler hazırlarken kullanabileceğiniz Defya ürünlerini sizlere tanıtacağız. 
  • Smoothie nasıl yapılır sizlere tüm detaylarıyla anlatacağız. 
  • Diyet smoothie için tok tutan ipuçlarını paylaşacağız. 
  • Son olarak Defya’ya özel çeşit çeşit smoothie tarifi ile diyetinizi renklendireceğiz. 

 

Smoothie Hazırlarken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Lezzetli smoothieler için püf noktalar neler sizlerle daha önce paylaşmıştık. Elbette en önemli adım doğru yardımcıları seçmek. Zira profesyonel ev aletleri sayesinde kolaylıkla leziz ve tok tutan smoothieler hazırlamak mümkün. Üstelik dakikalar içinde! İşte sizlere smoothie nasıl yapılır öğrenirken yardımcı olacak çalışkan Defya ürünleri: 

  • Blendtec Classic 575 Blender smoothie tariflerinin profesyonel yardımcısı. 1560 watt gücündeki motoruyla buza ve donmuş meyvelere meydan okuyor. Pürüzsüz smoothie tariflerinin sırrı olan güçlü blender, donmuş meyve ve sebzeleri hızla içecek haline getirmekte uzman. Blenderın smoothie için özel bir programı olduğunu da bilmelisiniz. 
  • Tribest Glass Personal Vakumlu Blender, farklı boyutlardaki cam kapları ile smoothie taşımayı kolaylaştırıyor. Üstelik vakumlu özelliği sayesinde oksidasyonu azaltması besin değerini koruma avantajı sağlıyor. Buz kıracak kadar güçlü motoru sayesinde smoothielere kremamsı doku kazandıran ürün, gıdaların plastik ile temas etmesini engellediği için de sağlıklı beslenenlerin favorisi. 
  • Blendtec Designer 650s Paslanmaz Çelik Blender smoothie nasıl yapılır bilmeyenlerin bile kolaylıkla kullanabileceği, mükemmel smoothienin sırrı. 1560 W gücünde motora sahip olan cihaz, smoothie, ezme, çorba, dondurma gibi farklı tarifleri tek tuşla hazırlıyor. Uzun ömürlü ve çok güçlü blender sayesinde tok tutan smoothie tarifleri hazırlamak hiç olmadığı kadar kolay.

 

Smoothie Nasıl Yapılır? 

Mükemmel smoothie tarifi pürüzsüz dokusu, doygun kıvamı ve tazeliği ile kendine hayran bırakmalı. Elbette mükemmel smoothie nasıl yapılır onun da püf noktaları mevcut. Öncelikle tarifte taze sebzeler, yemişler, donuk meyveler, buz, içecekler kullanabilirsiniz. Motoru güçlü bir blender içine tüm malzemeleri ekledikten sonra pürüzsüz olana dek karıştırmanız yeterli. Smoothie nasıl yapılır sorusunun yanıtı işte bu kadar kısa ve süreç bu kadar pratik.  

Eğer daha kremamsı bir kıvam seviyorsanız, donmuş meyveleri kullanmalısınız. Hem daha ferah hem de kremamsı olacak dokuyu donmuş meyveler ve buz yardımıyla elde edebilirsiniz. Bunun yanında, smoothienin rastgele yapılan bir karışım olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İçine koyduğunuz malzemelerin birbirine uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Doğru oranda, arzu ettiğiniz lezzette karışımlar yapmak için öncelikle hazır reçeteleri kullanmalı, sonrasında kendi yaratıcılığınızı devreye almalısınız. Bunun yanında, porsiyon belirlemek de önemli. Daha önce smoothie nasıl yapılır denemediyseniz, göz kararı çok büyük porsiyonlar yapmanız olası. Bu da öğünlerde aşırıya kaçmanıza neden olacağından tavsiye etmiyoruz.

Adım adım smoothie nasıl yapılır? 

  • Smoothie tarifi hazırlarken hazneye ilk olarak sıvı malzemeleri koymalısınız. Süt, bitkisel içecek veya su ile başlayarak karışımın daha kolay bir şekilde homojenleşmesine yardımcı olabilirsiniz. 
  • Sonrasında yapraklı malzemeleri yerleştirmelisiniz. Yeşillikler, sebzeler işte bu aşamada haznedeki yerlerini almalı. 
  • Üzerine yulaf gibi tahılları ekleyebilirsiniz. 
  • Donmuş meyveler, buzlar ile karışımı tamamladıktan sonra blenderı çalıştırabilirsiniz. 

 

Diyet Smoothie için Tok Tutan İpuçları 

Diyet smoothie tarifi arıyor ancak evdeki malzemelerle yapabileceğiniz bir alternatif bulamıyorsanız mantığı daha iyi kavramaya yönelebilirsiniz. Hangi malzemelerin diyet bir smoothie tarifinde olması gerektiğini anlayarak siz de kendinizce tok tutan içecekler yaratabilirsiniz. Öncelikle tokluk hissi lifli meyve ve sebzeler sayesinde oluşuyor. Bu nedenle, karışıma tahıl, yeşil yapraklı sebze ve meyveler gibi bol lifli gıdalar eklemelisiniz. Elmadan muza, portakaldan yulafa kadar birçok posalı yiyecek smoothie tarifi içine eklenebiliyor. Bunun yanında tokluk hissini sağlayan malzemelerden diğeri de sağlıklı yağlar. Bunun için diyet smoothie içine az miktarda kuruyemiş, avokado ekleyebilirsiniz. 

Elbette diyet smoothienin tok tutmasını sağlayanlardan bir diğeri de içinde olmayanlar. Örneğin karışıma rafine şeker eklememelisiniz. Hatta mümkünse meyvenin doğal şekeri dışında tatlandırıcı koymamanız öneriliyor. Böylece kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlayabilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var, kan şekeri ne kadar hızlı yükselirse o kadar hızlı düşüyor. Açlık ve tatlı ihtiyacı ile beraber ellerde titreme de bu nedenle görülüyor. 

Bunun yanında diyet smoothielerinizin içine hazır meyve suları eklemek yerine meyvenin kendisini koymayı denemelisiniz. Bu sayede daha çok lif alarak kan şekerinin yükselmesini yavaşlatmanız mümkün. Hatta meyvenin posasına ek olarak limon lifi tozu gibi posa kaynakları da ekleyerek karışımın daha uzun süre tokluk sağlamasına imkan yaratabilirsiniz. Ayrıca protein bazlı destekler ekleyerek karışımın kas yapımına katkı sağlamasına yardımcı olabilirsiniz. 

 

Çeşit Çeşit Smoothie Tarifi 

Spor yapanlara veya diyet smoothie tarifi isteyenlere yüz güldüren reçeteler Defya’dan. Smoothie kalori hesabı yapmak için uğraşmadan sizleri çeşit çeşit reçete ile baş başa bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun: 
 

  • Blenderda Orman Meyveli Smoothie Nasıl Yapılır: Sebze meyve yemenin en pratik halini sunan smoothie tarifinde bizleri antioksidan deposu orman meyveleri karşılıyor. Donmuş orman meyveleri kullanarak siz de kremamsı kıvam elde edebilirsiniz. Ayrıca yoğurt, badem içeceği ve protein tozu ile smoothienin çok daha tok tutmasını sağlayabilirsiniz. 

 

  • Blenderda Yeşil Smoothie Nasıl Yapılır merak ediyorsanız tarifimiz sizlerle. Kahvaltıda ve günün her öğününde tüketebileceğiniz tok tutan smoothie içerisinde bol lifli yeşillikler bulunduruyor. Ayrıca donmuş meyvelerden lezzet alarak güne leziz bir başlangıç yapmaya imkan tanıyor. Haydi mutfağa! 
     

 

  • Filizlendirilmiş Alfalfa (Yonca) Filizli Smoothie, Bütünsel Beslenme Danışmanı Özlem Saraç Özcan imzası taşıyor. Defya mutfağında hayat veren tarifin ayrıcalığı içinde yer alan maş fasulyesi filizleri. Siz de bu ilginç tok tutan smoothie tarifi ile kendinize besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz. 
     

 

  • Besleyici Smoothie Kasesi, Merve Çisem Şişman tarafından Defya için hazırlanıyor. Avokado, ananas ve muz gibi malzemeler ile sağlık dolu olan karışım, kasede servis edilmesi ile fark yaratıyor. Severek tüketeceğiniz tarifin tok tutan smoothie tarifleri arasında sayılmasının en önemli nedeni içindeki avokado ve süsleme için tercih edeceğiniz yemişler, granolalar… Bu smoothie tarifi hem göze hem de damağa hitap ediyor. 
     

 

Etiketler: Defya
Haziran 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR