Vegan Dondurma Nasıl Yapılır? Sütsüz Vegan Dondurma Tarifi

Vegan Dondurma

Evde dondurma nasıl yapılır  sizlere daha önce bahsetmiştik, şimdi birbirinden pratik sütsüz dondurma tariflerimizle ilham veriyoruz. Sizler de Defya mutfağında hazırlanan birbirinden lezzetli, evde çok basit dondurma yapımına örnek olabilecek tariflerle ferah atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tek olarak tüketebileceğiniz, isterseniz tatlıların yanında servis edebileceğiniz süt içermeyen enfes sorbeler sizlerle. Süt tüketmediğiniz bir eliminasyon döneminde olabilir, vegan beslenebilir veya evde sütü olmadığı için alternatif bir reçete arıyor olabilirsiniz. Nedeni ne olursa olsun evde çok basit dondurma yapımının ipuçlarını bizde bulacaksınız, haydi mutfağa.

  • Sütsüz dondurma yaparken kullanabileceğiniz Defya ürünlerini anlatarak başlayacağız.
  • Ardından vegan dondurma nasıl yapılır tüm incelikleriyle sizlere anlatacağız.
  • 3 renk dondurma tarifimiz şimdiden spesiyaliniz olmaya aday. kaleminiz kağıdımız hazırsa hem estetik hem de çok eğlenceli ve lezzetli bu tarifi not almanızı tavsiye ediyoruz.
  • Peki blenderda naneli damla çikolatalı dondurma yapmayı hiç denediniz mi? Bizler yaptık, dakikalar içinde hazır olması bir yana lezzetiyle de damak çatlatıyor. Siz de hafızaları kazanacak bu özel ikramlık tarifi Defya reçeteleri arasında bulacaksınız.
  • Son olarak matcha nice krem tarifi misafirlerinizi kıskandırmak için tüm lezzetiyle yazımızda. Sıradan olmayan birbirinden lezzetli ferahlatıcılar için tarif defterimizi açıyoruz. 

 

Sütsüz Dondurma Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Hem navegan hem de vegan dondurma nasıl yapılır tariflerimizden öğrenebilirsiniz. Leziz reçetelerden önce sizlere sorbe, sütlü ve sütsüz dondurma yaparken kullanabileceğimiz ürünlerimizden bahsetmek istiyoruz. 

  • Yonanas Doğal Dondurma Makinesi ile meyveden harika sorbeler hazırlamanız mümkün. Donmuş meyveleri birkaç dakika çözdürdükten sonra haznesine atın ve  çalıştırın. Frozen yoğurt kıvamında elde edeceğiniz karışım ile ferahlatıcı atıştırmalık ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Üstelik meyveden dondurma yapmak için illa muza ihtiyacınız yok. Cennet hurması gibi diğer meyveleri de kullanarak leziz tatlı ve vegan dondurma tarifi yapabilirsiniz.
  • Tribest Greenstar Elite Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı ile dondurma yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sıkacaklar ile sorbe yapmak için donmuş meyvelere ihtiyacınız var. Galeta süzgeç filtresini taktıktan sonra donuk meyveleri biraz baskı uygulayarak makineye atabilirsiniz. Makine donmuş meyveleri çıkış bölümünden, sorbe kıvamından verecek. Piyasadaki en gelişmiş juicer olan ürün ile sorbelerin yanı sıra, lifli meyve ve sebzeleri dahi kolaylıkla sıkarak meyve/sebze suları da hazırlayabilirsiniz. 
  • Blendtec Designer 650s Paslanmaz Çelik Blender ile Tek düğmeye basarak dondurma yapabilirsiniz.  Ayrıca sıcak çorba, smoothie, sos ve ezme gibi çeşit çeşit yiyecek ve içecek hazırlıklarında da uzman. uzun ömürlü ve paslanmaz çelikten yapılan cihaz şık göründüğü kadar güçlü de. 1560 watt gücündeki 6 programlı ve darbe teknolojisi sunan makineyi  vegan dondurma nasıl yapılır herkese göstermek için Tercih edebilirsiniz. 

 

 

Vegan Dondurma Nasıl Yapılır?

Meyveden dondurma makinesi kullanarak, siz de tam kıvamında vegan dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken buzluğunuzda donmuş meyveler bulundurmak.  Özellikle şeker oranı maksimuma ulaşmış olgun meyveler kullanarak çok daha lezzetli sonuçlar elde edebileceğinizi biliyor musunuz? Gelin vegan dondurma nasıl yapılır, tüm inceledikleri ile anlatalım. 

  • Meyveden vegan dondurma yapmak için öncelikle kullanacağımız meyveleri soyarak dondurmalısınız. En az 24 saat boyunca donan meyvelerin olgun olması da oldukça önemli. Mesela kararmış muzlar, kıvamında dondurmalar yapmak için ideal. (Laf aramızda şeker oranları daha yüksek olduğu için sonuç da daha tatlı oluyor)
  • Kremsi dondurma kıvamında mükemmel sonuçlar elde etmek için meyveleri ortalama 5-7 dakika önceden çözdürmelisiniz. Tabii her meyvenin çözülme süresi farklı olduğu için burada deneyim oldukça önemli. Yaptıkça daha iyi sonuçlar elde edeceğinize aklınızda tutarak denemekten vazgeçmeyin ve süreye dikkat edin.
  • Vegan dondurmanızın daha lezzetli olmasını sağlamak için rengarenk orman meyvelerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca tropikal meyvelerinde sorbelere farklı bir tat kattığını aklınızda tutmalısınız. Hatta arzu ederseniz dolmuş bitter çikolata parçaları da ekleyerek servislerimizi renklendirmeniz mümkün.
  • Elbette yapacaklarınız kadar yapmayacaklarınız da ideal vegan dondurmayı hazırlamak için oldukça önemli. Örneğin Yonanas ile kesinlikle donmuş su veya buz kullanmalısınız. Ayrıca çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini ve saplarını da çıkarmayı unutmamalısınız.

Dikkat edeceğiniz noktaları not aldıysanız vegan dondurma yapımına geçebiliriz. Öncelikle hafifçe çözdürdüğünüz meyvelerin  arasından muzu seçin. Yarım muzu makinenin içine dikkatlice ekleyin. Ardından bir avuç dondurulmuş meyveyi koyun ve bir muz, bir başka meyve olarak işleme devam edin. Yonanas’ı çalıştırdığınızda  meyvelerin adeta dondurma kıvamına geldiğini görebilirsiniz. Çıkış bölümünün altına bir kase koyarak vegan dondurma tarifinin servisinde kullanabilir, afiyetle tatlı krizlerini dindirebilirsiniz.

 

3 Renk Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Sağlık koçu Elif Ezgi Uzmansel ile farklı damak tatlarına hitap eden çeşitli aroma ve renklerde şekersiz dondurmalar hazırladık. Çok seveceğinize inandığımız tariflerin yapımı da bir hayli kolay. 3 renkli dondurmanın görünüşünün, oldukça sevimli ve dikkat çekici olduğunu eklemeliyiz. Siz de yapay renklendirici ve şeker içermeyen 3 farklı aromalı üç renkli dondurma tarifini hemen deneyin. Çocukların bu lezzete bayılacağına emin olabilirsiniz. 

 

Blenderda Naneli Damla Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Nane ferahlığı ile çikolata lezzetini buluşturan tarifimiz için güçlü bir blender kullanabilirsiniz. Malzemeleri hazneye yerleştirdikten sonra kapağını sıkıca kapamanız ve dondurma modunda çalıştırmanız yeterli. Önce düşük, sonra yüksek hızlı çalıştırarak arzu ettiğiniz ideal kıvama ulaşabilirsiniz. Karışımın homojen olduğundan emin olana kadar çalıştırmalı, eğer istediğiniz kıvamı elde etmekte zorlanıyorsanız darbe düğmesini birkaç kez basmayı ihmal etmemelisiniz. En son çikolataları ekleyip yeniden darbe modunu almayı unutmayın. Laf aramızda, daha koyu kıvam elde etmek için naneli damla çikolatalı dondurmanızı bir tepsiye yayarak 2 saat kadar dondurucuda bekletmeniz yeterli. Eğer yumuşak kıvam seviyorsanız beklemeden direk tüketebilirsiniz. 

 

Matcha Nice Cream Tarifi

Ceyda Artun ile defya mutfağında hazırladığımız bu sağlıklı ve vegan dondurma için süt yerine Hindistan cevizi kreması ve Hindistan cevizi yağı kullanıyoruz. Vegan dondurma nasıl yapılır bilmiyor ve hem kolay hem de lezzetli bir vegan dondurma tarifi arıyorsanız işte aradığınız  reçete burada. Matcha nice cream adlı tarifimizde kakao dışındaki diğer bütün malzemeleri hazne içine alıp güzelce çekmelisiniz. Ardından  kakao parçacıklarını bir spatula yardımıyla ekleyerek karıştırmalısınız. Elinizdeki kıvamlı karışımı bir yayvan bir kaba alıp bir saat kadar buzdolabında bekletmeniz yeterli, bir saat sonrasında servis yapabilirsiniz. Yeşil rengi ile göz okşayan tarifi renklendirmek için mor ve kırmızı renklerdeki orman meyvelerini kullanmanız tavsiye edilir.

Sütsüz ve çok lezzetli vegan dondurma nasıl yapılır videomuzdan öğrenebilirsiniz. Ceyda Artun ile Defya mutfağında hazırladığımız Matcha Nice Cream sizlerle:


 
Etiketler: Defya
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR