Doğal Atıştırmalıklarla Sağlıklı Aralar

Doğal Atıştırmalıklarla Sağlıklı Aralar

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı egzersiz ve beslenme. İçtiğiniz suyun kalitesinden miktarına, yediklerinizin içeriğine kadar günlük yaşamdaki alışkanlıklarınızın hepsi sağlığınız üzerinde etkiye sahip. Peki doğal atıştırmalıklarla sağlıklı aralar vermeye ne dersiniz? Ana öğünlere dahil ederek veya ara öğünler şeklinde yiyebileceğiniz doğal atıştırmalıklarla siz de beslenmenize denge ve fayda getirebilirsiniz. 

Yazımızda bulacağınız notlar; 

  • Doğal atıştırmalıklar hazırlamak için kullanacağınız Defya ürünleri sizlerle. Siz de mutfakta sizlere hız ve pratiklik kazandıracak çeşit çeşit yardımcı ile şimdi tanışabilirsiniz. 
  • Paketli atıştırmalıkların sağlığa zararları nedir hemen öğrenebilir ve evde atıştırmalıklar yapmaya başlayabilirsiniz. 
  • Ara öğünler konusunda ufkunuzu açacak doğal atıştırmalıklar nelerdir bölümümüzü okumayı unutmayın. 
  • Son olarak doğal atıştırmalık tariflerimiz Defya mutfağından taze taze çıktı! Şimdi ilham alın!

 

Doğal Atıştırmalık Hazırlamak için Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

  • Sebze Meyve Kurutma Makinesi modelleri geniş hacimleri, fonksiyonel özellikleri ve besleyiciliği koruyan özel teknolojileri ile kuru meyve sebze hazırlamanın en kolay yolunu gösteriyor. Tribest imzalı ürünler, cam kapakları ile kurutma sürecini yakından takip etmenize de imkan tanıyor. 9 veya 11 raflı modeller bulunduran koleksiyonda, geniş kurutma sıcaklığı seçebilmeniz büyük avantaj. Bu sayede tüm kontrol elinizde oluyor, sebze ve meyveye en uygun ısıda kurutma yaparak besleyiciliğini koruyabiliyorsunuz. Krakerden pestile, kuru meyve ve sebzelere kadar çeşit çeşit doğal atıştırmalık için evinizin ihtiyaç listesinde kurutucu mutlaka bulunmalı. 
  • Taş değirmenler geleneksel yöntemlerden ilhamla tasarlanan modern teknolojileri ile evde un öğütmenin en besleyici halini mutfaklara getiriyor. Farklı tahılları kolaylıkla un yapabileceğiniz değirmenlerde öğütme büyüklüğünü kendiniz seçebilirsiniz. Üstelik öğütücülerin yanında ezme makinesi alternatifleri de Defya’da. Kahvaltılarınıza sağlıklı atıştırmalık lezzetler sunacak ezme cihazlarını hemen keşfedebilirsiniz. 
  • Atıştırmak istediğinde aklına ilk olarak smoothie gelenler, blender modellerini evinden eksik etmiyor. Homojen karışımlar hazırlayan, güçlü, şık ve sofistike cihazlar Defya’da. Dünyaca ünlü markaların en sevilen ürünlerini bulabileceğiniz Defya.com.tr’de Blendtec modelleri minimum 1560 W güç vadediyor. Üstelik koleksiyonda özel ses izolasyonu bulunan ve gücü 1800 W’a dek ulaşan Blendtec Professional 800 de mevcut. Siz de 3 beygir gücündeki 6 programlı dünyanın en gelişmiş blenderlarından birini Defya’da bulabilirsiniz. 

Defya’nın sizlerle buluşturduğu profesyonel mutfak ürünleri ile evde doğal atıştırmalıklar yapmak çok daha kolay. İsterseniz yanınızda işe veya gezmeye götürebileceğiniz yiyecekler, içecekler, sağlıklı atıştırmalıklar ile ara öğünlerde artık içiniz daha rahat edecek. Üstelik evde yapmak çok da ekonomik! Dışarıdan alacağınız sağlıklı, organik atıştırmalıklar için çok daha yüksek meblağları gözden çıkarmanız gerekebiliyor. Oysa evde hazırlayarak krakerleri, meyve sebze kurularını ve smoothieleri çok daha uygun fiyata mal edebilirsiniz. Uzun vadede ise makine ücretini amorti edebilir, mis gibi evde yaptığınız doğal atıştırmalıkların keyfini sürerken mutfağınıza yatırım yapmanın huzurunu yaşayabilirsiniz. Uzun ömürlü ve kaliteli ürünler yıllar boyu sizinle!

 

Paketli Atıştırmalıkların Sağlığa Zararları Nelerdir?

İşlenmiş Gıda Tüketmenin Zararları Nelerdir yazımızı okuduysanız paketli ve hazır yiyeceklerin tehlikesinden haberdar olmuşsunuzdur. Paketli atıştırmalıkların sağlığa zararlarını yeniden hatırlamak gerekirse, 

  • Yapılan çalışmalara göre paketli ve işlenmiş gıda tüketimi kalp ve damar sağlığını olumsuz etkiliyor. Paketli gıdaların kardiyovasküler nedenlerle ölüm riskini artırabileceği düşünülüyor. 
  • Paketli atıştırmalıkların birçoğu glikoz şurubu, palm yağı gibi zararlı katkılar içeriyor. İnflamasyondan kan şekeri dengesizliklerine kadar çeşit çeşit soruna kapı aralayan bu maddeler, düzenli tüketimde birçok hastalığa zemin hazırlıyor. 
  • Sağlıklı atıştırmalıkların aksine paketli gıdalar yüksek kalori ve düşük besin değeri sahibi. Bu da vücudun gıdaları işlerken ekstra yorulması, metabolizmanın zarar görmesi demek. Özellikle obezite gibi problemlerin altında düzensiz ve işlenmiş gıdalar ile beslenmenin yatabileceğine dair görüşler var. 
  • Paketli gıdalarda yer alan koruyucu, renklendirici gibi katkı maddeleri kronik sorunları artırmaya yardım ediyor. Bunun  yanında monosodyum glutamat gibi birçok soru işaretli katkı maddesi, paketli atıştırmalıklarda sıklıkla kullanılıyor. Yedikçe daha çok yeme isteği doğuran içerikler, yeme bozuklukları ve fazla tüketim için risk yaratıyor.
  • Paketli atıştırmalıklar arasında sayabileceğimiz cipsler, bisküvi ve kekler yüksek oranda tuz, yağ, şeker içeriyor. Metabolizmanın gerektiğinden fazla maruz kaldığı bu maddeler uzun vadede, kalp, tansiyon, obezite ve diyabet ile ilişkilendirilebiliyor.

 

Doğal Atıştırmalıklar Nelerdir?

Doğal atıştırmalıklar denildiğinde aklınıza yalnızca taze sebze ve meyveler geliyorsa biraz ufkunuzu açabiliriz. Sağlıklı atıştırmalıkların da paketli rakipleri kadar çeşitli olduğu müjdesi bizden! İşte gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz doğal atıştırmalıklar, 

  • Kuruyemişler, sağlıklı ve doğal atıştırmalıkların başında geliyor. Elbette çiğ olması şartıyla. Zira kavrulmuş ürünler hem ısıl işlem gördüğü hem de tuz içerdiği için aynı derecede sağlıklı değil. Siz de ara öğünlerinizde kuruyemişlere sık sık yer verebilir, çiğ olan alternatifleri almaya özen gösterebilirsiniz. 
  • Kuru meyveler de diğer doğal atıştırmalık alternatifleri arasında. Üstelik kuru meyveler için illa paketli ürünlere ve aktarlarda açıkta günlerce bekleyen seçeneklere yönelmek zorunda değilsiniz. Evinize alacağınız kurutma makinelerinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sebze ve meyve kuruları sayesinde ara öğünlerinizi renklendirebilirsiniz. 
  • Sağlıklı cipsler de doğal atıştırmalıklar arasında. Kurutucular aracılığıyla hazırlayabileceğiniz yağsız cipsler sayesinde atıştırırken vicdan azabı çekme devri geride kalıyor. Üstelik tatlı patates, pancar ve yer elması gibi sebzelerden de cips hazırlayabilirsiniz. Kim demiş cipsin sağlıklısı olmaz diye? 
  • Krakerin glutensiz, az tuzlu ve yağlı, bol sebzeli olanı, doğal ve sağlıklı atıştırmalıklar arasında sayılabiliyor. Eğer sağlıklı krakerler hazırlayabileceğiniz yardımcılarınız varsa, mutfağınızda dakikalar içinde doğal atıştırmalıklar yapabilirsiniz. 
  • Granolalar, yulaf ezmeleri, tahıl ve protein barlar da sağlıklı atıştırmalıklar arasında. 
  • Elbette sevilen smoothieleri de atıştırmalık lezzetleri listelerken mutlaka saymalıyız. Doğal meyve ve sebzelerden hazırlayacağınız atıştırmalık smoothieler ile tokluk hissedebilirsiniz. 

 

Doğal Atıştırmalık Tarifleri

Defya mutfağında ünlü şefler, koçlar ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanan çeşit çeşit doğal atıştırmalık tarifi sizlerle. İşte sizlere ilham verecek sağlıklı ve organik atıştırmalık önerileri, 

  • Ceyda Artun ile mutfağınızda çıtır pirinç kıtırları yapmaya ne dersiniz? Sadece pirinç ile hazırlanan bu leziz tarifin yapını az kullanmaya özen göstermeli ve fazla yağı süzmeyi unutmamalısınız. Tarifi lezzetlendirmek için sebze tozları ve besin mayası kullanmayı unutmayın.
  • Şef diyetisyen Buse Aktaş ile sizlere sağlıklı tarifler hazırladık. Onlardan biri de balkabaklı smoothie. Nefis bir organik atıştırmalık olan tarifi denemek için can atacağınıza eminiz. 
  

 

  • Zeytinli Glutensiz Grissini ile mutfağınızda atıştırmalık lezzetler yapmanın kolaylığına siz de şaşıracaksınız! Ununu dahi kendiniz öğüterek yapabileceğiniz bu doğal atıştırmalık tarif için son vuruşu ise fırınınız yapacak. 
  • Hindistan Cevizi ve yaban mersinli şekersiz jelibon denemek ister misiniz? Defya Mutfağında sevgili Ceyda Artun’un hazırladığı bu sağlıklı atıştırmalık gücünü meyvelerden alıyor. Çocukların bayılacağı temiz içerikli jelibon ile atıştırmanın eğlencesini tadacaksınız. 

 

  • Vegan pancar kraker yapmak isteyenler buraya! Şef diyetisyen Buse Aktaş ile Defya mutfağında hazırladığımız tarifimizi hem veganlar hem de naveganlar severek tüketiyor. Pancar ve suyun buluşmasına sahne olan tarifte blender ve kurutucular ise yardımcı rolleri paylaşıyor. Biraz fesleğen, ay çekirdeği içi, karnıyarık otu tozu, sarımsak tozu, balzamik, kekik ve limon rendesi de görev başında! Haydi, bu sağlıklı atıştırmalık tarifi birlikte keşfedelim, 

 


 
Etiketler: defya
Eylül 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR