Su Diyeti Nedir? Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Su Diyeti

Gün içerisinde bol bol su tüketmeye ve içeceklerle günü zenginleştirmeye dayanan diyetlere su diyeti adı veriliyor. Su orucu, sadece su tüketimine odaklanırken su diyetinde başka içeceklerden de faydalanmak mümkün. Örneğin meyve ve sebze suları gibi içecekler su diyetinde yer alabiliyor. Bunun yanında yüksek su oranına sahip olan salatalık gibi sebzelerin de tüketimi uygun görülüyor. Temelde sıvı beslenmeye odaklanılan su diyeti nedir, nasıl yapılır sizler için detaylandırıyoruz. Ancak önerilerimizin tedavi tavsiyesi olmadığını, yalnızca bilgilendirme amacıyla kaleme alındığını bilmelisiniz. İşte yazımızda bulacaklarınız: 

  • Su diyeti yaparken kullanabileceğiniz Defya ürünleri ile tanışmaya hazır mısınız? Sıvı beslenmeyi kolaylaştıracak çeşit çeşit ev elektroniği sizleri bekliyor. 
  • Su diyeti nedir anlatıyoruz. 
  • Su diyetinin şaşırtan faydalarını açıklıyor ve
  • Olası zararlarına parantez açıyoruz. 
  • Son olarak su diyeti nasıl yapılır püf noktalarını vererek sizlere popüler diyetin ayrıntılarını sunuyoruz. 

 

 

Su Diyeti Yaparken Kullanabileceğiniz Defya Ürünleri 

Su diyeti nedir, su diyeti faydaları nelerdir sizlere açıklamadan önce sıvı beslenmede sizlere yardımcı olacak Defya ürünlerini tanıtmalıyız. 

  • Su arıtıcılar; Taşınabilir su arıtıcıları, pratik kullanımı ve taşınabilir özellikleri sayesinde su ihtiyacınızı her yerde karşılamak için ideal bir çözüm sunuyor. Üstelik, 6, 8.5 ve 12 litrelik farklı alternatifleri bulunuyor. Dilerseniz, florür filtre ile zenginleştirilmiş seçeneklerini de tercih edebilirsiniz. Elektrik gerektirmeyen, yer çekimi ile arıtma yapan arıtıcıları tercih ederek siz de temiz ve güvenli içme suyuna her an ulaşabilirsiniz. 
  • Sıkacaklar: Elektrikli ve manüel modeller sunan Defya’nın koleksiyonunda meyve ve sebzelerin enzimlerini koruyan yavaş sıkım cihazlar yer alıyor. Yatay ve dikey sıkacakların yer aldığı koleksiyonda siz de katı sebzeleri, lifli yeşilliklerin ve meyvelerin kolaylıkla suyunu çıkaracak ürünleri bir arada bulabilirsiniz. 
  • Su canlandırıcılar suyu kaynağındakine en yakın hale getirerek yaşam enerjisi seviyesini yükseltiyor. Altın Oran ve Fibonacci dizilimine uygun şekilleri, yaşam çiçeği sembolü ile suyun dengesini ve titreşimini optimize ediyor. Bu sayede vücudunuzun onarım mekanizmasını harekete geçirebilir, suyun faydalarını daha iyi bir şekilde deneyimleyebilirsiniz. Üstelik canlandırıcı karafların yanında sunumlarında canlandırıcı özellikli bardaklar da kullanabilir, ikramlarınızda yüksek enerjili suya yer verebilirsiniz.

Siz de su diyeti faydalarını deneyimlemek için Defya ürünlerini hemen sipariş verin!

 

Su Diyeti Nedir? 

Su alımını ve sıvı içecek tüketimini esas alan ve detoks etkisi vadettiğine inanılan diyete su diyeti adı veriliyor. Kalori yakımına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen su diyetlerinin popülerliği son yıllarda oldukça fazla. İçeceklerin hızlı tüketilebilmesi, diyetin kısa sürede gözle görülür etki sunması, tüketilen sıvıların ulaşılabilir olması gibi avantajlar su ile yapılan diyetleri göz önüne çıkarıyor. Ancak oruç ile diyetin aynı şey olduğunu düşünmemelisiniz. Zaman zaman karıştırılsa da, aslında su orucunda su dışında herhangi bir içecek tüketimi olmuyor. Ancak su diyetlerinde farklı sebze ve meyve sularından yararlanmak mümkün. Su diyeti nedir artık biliyorsunuz, peki su diyeti faydalarından haberdar mısınız?

 

Su Diyeti Faydaları Nelerdir?

Su tüketiminin vücuda birçok faydası olduğunu bilmeyen yok. (Eğer bu konuda daha çok bilgi arıyorsanız Suyun Faydaları Saymakla Bitmiyor! Daha çok Su İçmeniz için 10 Neden yazımızdan yararlanabilirsiniz.) Peki sıvı beslenmenin ve bolca su içmenin yani su diyeti faydalarının neler olduğunu biliyor musunuz? 

  • Su tüketimi ve sıvı alımı vücutta detoks etkisi sağlayarak toksinlerin atımını kolaylaştırıyor. Böbreklerin çalışması sağlanıyor ve idrar yoluyla zararlı bileşenler vücuttan uzaklaştırılıyor. 
  • Bedende olası dehidrasyonun önüne geçilerek oksijen kan yolu ile bedene daha kolay taşınıyor. 
  • Sıvı beslenmeye dayanan diyetler genellikle daha düşük kalori vadettiği için kilo vermeye yardım ediyor. (Kaynak) Ancak bu diyetlerin uzun süreli yapılmaması, kısıtlı zaman aralığında kilo vermeye hız kazandırmak için kullanılması daha uygun görülüyor. 
  • Kan basıncının düzenlenmesi kolaylaşıyor. 
  • Su, metabolizma dengesinin sağlanmasına, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. 
  • Meyve ve sebze suları vitamin ve mineral desteği sağlayabiliyor. 
  • Yeterli sıvı alımı ile beraber cilt dokusundan canlanma ve neme doygunluk görülebiliyor. 
  • Sıvı tüketiminin stres düzeyini düşürmeye yardımcı olabileceği düşünülüyor. 

 

Su Diyeti Zararları Nelerdir?

Düşük kalorili diyetlerin bazı kişilerde safra taşı atmaya neden olabileceğinin altı çiziliyor. Benzer şekilde böbrek taşı oluşumu da su diyeti ile ilişkilendiriliyor. Ayrıca çok hızlı ve yüksek miktarda kilo vermek yine metabolizma dengesini bozabiliyor. Su diyeti zararları arasında besin yetersizlikleri de önemli bir faktör. 

Sadece sıvılarla gerekli besinlerin tamamen alınabilmesi için mutlaka uzman desteği gerekiyor. Aksi takdirde uzun vadede vücutta besin yetersizlikleri, kansızlık sorunlarının baş göstermesi olası. Buna bağlı saç dökülmesi, koordinasyon kaybı, bayılma durumları da ihtimaller arasında. 

Diğer taraftan özellikle genç kadınlarda bu diyetlerin hormonal bozukluklara, regl düzensizliklerine yol açma riski var. Düşünün, su diyeti nedir? Sadece su ve sıvı alınan bir beslenme şekli. Bu durumda bedenin şok etkisi hissetmesi ve regl düzensizliği yaşaması mümkün. Bunun yanında sıvı diyetlerde düşük lif tüketimi nedeniyle kabızlık en sık görülen yan etkilerden biri. (Kaynak) Bu bilgi ışığında su diyeti zararları arasında sindirim sorunlarına da yer vermeliyiz. 

Buna ek olarak hamileler, emziren anneler, çocuklar, ergenler ve zayıf kişiler için su diyeti gibi sıvı içimine dayanan programlar tavsiye edilmiyor. Olası sağlık sorunlarının riskini mutlaka değerlendirmeli, özellikle herhangi bir kronik hastalığınız varsa mutlaka doktor onayı almalısınız. 

 

Su Diyeti Nasıl Yapılır?

Sağlığınız İçin Günlük Su Tüketiminiz Nasıl Olmalı? biliyorsanız günde en az 2 litre su içmeniz gerektiğini fark ediyorsunuzdur. Su diyeti yaparken bu miktar biraz daha artabiliyor. Özellikle sık kahve ve siyah çay tüketimi varsa, su miktarının %20 kadar artırılması gerekiyor. Ancak bu şekilde kahve ve çayın neden olduğu su atımının yerine vücudun yeterli sıvı alımını sağlamak mümkün. Günde 2-2.5 litre su içmek vücudun fonksiyonlarını yerine getirmesi için gerekli. Ancak su vücudun besin ihtiyaçları için tek başına yeterli bir kaynak değil. Bu nedenle uzmanlar su diyetinin içeriğinin mutlaka bir uzman tarafından belirlenmesi gerektiğinin altını çiziyor ve sıvı tüketimin 1-3 günden daha fazla sürmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. 

Peki su diyeti nasıl yapılır? Güne enerji verecek bir taze sıkılmış meyve suyu ile başlamak ve arkasından 1 bardak taze sıkılmış sebze suyu ile öğünü tamamlamak mümkün. Sonrasında ara öğün olarak birer bardak su atıcı etkisi olmayan bir bitki çayı ve su içilebiliyor. Öğlen yemeği yerine su ve meyve/sebze suyu içimi tercih edilirken ara öğün olarak maden suyu ve meyve suyu seçiliyor. Akşam yemeğinde sebze ve meyvelerden birer bardak su kullanılırken, ara öğün olarak birkaç salatalık ve iki bardak kadar su günü tamamlamaya yardımcı olabiliyor. Su diyeti içinde kullanılacak sebze ve meyvelerin ise lif zengini olması, farklı vitamin ve mineraller içermesi hayati önem taşıyor. 


 
Etiketler: Defya
Temmuz 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR