Blog Başlık

  • Mayıs 16, 2023 Reçeteler

    Fransız mutfağı denince akla hemen soslar geliyor. En sevilen Fransız Mutfağı soslarından birisi Hollandez sosu. Adı sıkça duyulsa da Hollandez sosu nedir, nasıl yapılır doğru tarifi bulmak biraz güç. Zira birçok versiyonu var. Avrupa mutfağında sıklıkla kullanılan ve yemekleri lezzet katan bu gizli kahraman, sizin de mutfağınızın baş tacı olmaya aday.

    Defya
  • Hızlı tüketime odaklı olan çağımızda işlenmiş gıdalar, hayatımızın önemli bir parçası. Genellikle katkı maddesi içeren, uzun ömürlü paketlerde tutunan, yapay tatlandırıcılar ve renklendiriciler bulunduran işlenmiş gıdaları mercek altına alıyoruz. İşlenmiş gıdalar gerçekten sağlığımızı nasıl etkiliyor, düşündüğümüz kadar zararlı mı sorusuna beraber yanıt arıyoruz. 

    Defya
  • Nisan 17, 2023 Reçeteler

    Dünya mutfağının en sevilen yiyeceklerinden biri olan makarna bir çoğumuz için vazgeçilmez. Ancak glutenli unlar kullanılarak yapılan makarna tarifleri günümüzde glutensiz beslenme alışkanlığı edilen veya çölyak gibi hastalıklar nedeniyle beslenme alışkanlıklarını değiştirenler için uygun değil. Ayrıca her geçen gün popülerleşen sağlıklı beslenme akımlarında da geleneksel makarna tariflerine yer bulmak oldukça zor. 

    Defya
  • Lif yönünden zengin olması, vitamin ve mineral açısından cömert içeriği hurmayı dört mevsim tüketmek için neden oluşturuyor. Ülkemizde geleneksel olarak özellikle Ramazan aylarında sofralarda yer bulan hurma meyvesi, besleyici özellikleriyle övgüyü hak ediyor.

    Defya
  • Nisan 17, 2023 Ürün İncelemeleri

    Annenize verebileceğiniz en güzel anneler günü hediyesi şüphesiz sağlıklı bir ömür. Peki onun daha sağlıklı yaşamasına yardımcı olacak pratik ev aletlerini Anneler Günü hediyesi olarak seçmeye ne dersiniz? Mutfak işlerini kolaylaştıran, hayata vakit ayırmaya imkan tanıyan, pratik, uzun ömürlü ve kullanışlı onlarca profesyonel ev aleti Defya.com.tr'de sizlerle.

    Defya
  • Nisan 17, 2023 Reçeteler

    Siyez unu faydaları ve lezzeti ile son yıllarda popülerlik kazanıyor. Eski bir buğday çeşidi olan siyez, sağlık açısından birçok faydası olduğu için tekrar keşfediliyor ve günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. Peki siyez unu nedir merakının altındaki sebep ne? Şöyle ki, siyez unu işlenmemiş bir un çeşidi olduğundan beyaz un gibi değil.

    Defya
  • Nisan 17, 2023 Reçeteler

    Evde dondurma nasıl yapılır  sizlere daha önce bahsetmiştik, şimdi birbirinden pratik sütsüz dondurma tariflerimizle ilham veriyoruz. Sizler de Defya mutfağında hazırlanan birbirinden lezzetli, evde çok basit dondurma yapımına örnek olabilecek tariflerle ferah atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

    Defya
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR