Eski tıptan günümüze dek beslenmenin insan sağlığı için önemli olduğu konusunda tüm uzmanlar hemfikir. Geleneksel tıbbi çalışmalarda ise İbn-i Sina’nın yazılı kaynakları dönemin bilgisine ışık tutuyor.
Yaz aylarında zeytinyağlı olarak tüketilen, ülkemizin farklı bölgelerinde kahvaltıda dahi yenebilen taze fasulyenin, içeriğinde C ve A vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum gibi mineraller de bulunuyor.
Bitki bazlı beslenme alışkanlıkları dünya genelinde trend ivmesini yükseltiyor. Esnek veya yarı vejetaryenlik olarak da anılan flexitarian diyet her geçen gün daha çok kişinin tercihi oluyor.
Yeterli su alımı sağlık için son derece önemli. Hatta suyun miktarı kadar kalitesi de mühim. Canlı su tüketimine olan talep bu nedenle bilinçlenme ile beraber artıyor. Öte yandan sulu besinler de beslenme planlarında daha çok yer alıyor.
Dünyanın en uzun yaşayan insanlarının sırrını bilmek ister misiniz? Eğer yanıtınız evet ise sizi mavi bölge diyeti ile tanıştırmalıyız. Dünyanın en uzun yaşamlarının kayıtlara geçtiği bölgelere blue zone, mavi bölge adı veriliyor.
Şeker içeren gıdalara duyulan istek kişilerde kontrolü zor bir bağımlılığa dönüşebiliyor. Kilo alımına neden olan, hızlı acıkmaya ve işlenmiş gıda tercihleri ile birçok hastalığa kapı aralayan şeker bağımlılığını sizin için araştırdık.
Antioksidan deposu olması ve leziz tadı ile mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden olan pancar, taze ve kuru formlarıyla dört mevsim sofralarımızda. Pancar kurutmanın püf noktalarını Defya Ailesi ile paylaşıyoruz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.