Güneşlenmek vücudun D vitamini ihtiyacının giderilmesi için oldukça önemli. Ancak çalışma rutini ve kapalı alanlarda uzun süre zaman geçirmek, kısıtlı süre tatil yapabilmek gibi sebeplerle birçok kişi D vitaminini güneşten temin edemiyor. Bu da dünya çapında en çok eksikliği görülen vitaminlerden birini D vitamini haline getiriyor. Çünkü bu vitamini tek başına yiyeceklerden almak oldukça zor.
İnsan beslenmesinin temelinde günlük ihtiyaç duyulan enerjinin alınabilmesi yatıyor. Günümüzde uzun süre hareketsizliğin, şekerin zararları nelerdir diye yapılan araştırmalar, beslenme şeklimizin ihtiyaçlarımızdan çok daha fazlasına karşılık geldiğini işaret ediyor.
Adını karnıyarık otu adı verilen bitkiden alan ve onun tohumlarının toz haline getirilmesi ile elde edilen karnıyarık otu tozu zengin bir lif kaynağı. İçerisindeki %77 oranında lifle sindirim sağlığının korunmasına yardımcı olan toz, suda çözünebilir yapısıyla su ile buluştuğunda jelimsi bir kıvam alıyor.
Kemik ve diş sağlığı için faydalı olduğu söylenen ve doğada doğal olarak bulunan minerallerden biri florür. Suda, toprakta, bitkilerde, havada ve hatta kayalarda yer alan bu mineral, insan eliyle su kaynaklarına da eklenebiliyor.
Frappe, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez serinletici içeceklerinden biri. Özellikle Avrupa kültürü ve Yunan mutfağı ile özdeşleşen içecek, dünyanın hemen her ülkesinde keyifle tüketiliyor. Yapımı kolay, lezzeti damak çatlatan mükemmel frappe nedir, nasıl yapılır sizlerle paylaşıyoruz. Siz de bu serinletici içeceği hazırlarken Defya’nın pratik cihazlarıyla mutfağı daha çok seveceksiniz.
K vitamini, vücudumuz için hayati öneme sahip bir vitamin türü. Diğer vitaminlerden daha az bilinse de ihtiyaç duyduğumuz fikrinde bilim insanları hemfikir. Üstelik D vitamini ile yaptığı mükemmel işbirliği K vitamininin her geçen gün çok daha fazla insan tarafından tanınmasına yardımcı oluyor. Zira D vitamininin değerlendirilmesi için vücut K2 vitaminine de ihtiyaç duyuyor.
Taze meyveleri mevsiminde almış, güzelce yıkamış ve kurulamışsanız işte şimdi incir kurutma için hazırsınız. İncir nasıl kurutulur sorusunun zahmetli bir yanıtı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer bir kurutucunuz varsa, doğru ısıda, besleyici değeri koruyarak incir kurutma yapmak çok kolay. Dehidratörünüzü 118°F / 48°C’ye ayarlayarak 22-30 saat içinde incir kurutma yapabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.