Filizlendirme ya da çimlendirme adıyla bilinen işlem sayesinde tohumların besin değerlerini artırabileceğinizi ve daha sağlıklı hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet, hem de çok kolay ve pratik bir şekilde!
Vitamini, kokusu ve tadı üzerinde kalan, kurutulmuş meyve ile yapabileceğiniz lezzet dolu tarifler için harika bir liste hazırladık.
Beslenmemizin ve lezzet dolu sofralarımızın vazgeçilmezi sebze ve meyveleri yılın her mevsimi tüketmek için binlerce yıllık yöntem olan gıda kurutmayı tercih edebilirsiniz. Portakalların her daim taze koktuğu, domateslerin lezzetini kaybetmediği bir alternatif için gıda kurutma yöntemini mutlaka denemelisiniz.
Tohumun topraktan çıktığı ilk andan başlayan ve sofraya kadar uzanan serüveni, binlerce yıllık köklü bir geçmişe sahip. Neredeyse insanlığın var olduğu günden itibaren yaşamına dahil olan tahıllar ve bu tahıllardan el edilen un, yüksek besin değeri ile her daim besin piramidinin en önemli kaynakları arasında.
Filizlendirilmiş yiyecekler yüksek besin değerleri ile bilinir ve süper gıda kategorisine girerler. Filizlendirilmiş yiyecekler tahıl veya baklagillerden yapılabilir; protein, kalsiyum, lif, vitamin ve enzimlerle doludurlar. İşte filizlendirilmiş besinler tüketmenin faydaları.
Filizlenlendirme son yıllarda sağlık tutkunları arasında popülerlik kazanan bir yöntem. Filizlenmiş tahılların ve baklagillerin besin değerinin daha yüksek olduğu ve filizlenmemiş çeşitlere göre daha kolay sindirilebilir olduğu iddia edilmektedir. Bazı araştırmalar, belirli hastalık türlerine karşı koruma sağlayabileceklerini ve kilo vermeye yardımcı olabileceklerini bile öne sürüyor.
Evde kendi ununuzu yapmanın faydası nedir? İşte kendi ununuzu öğütmenin 6 avantajı.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.